divendres, 20 d’agost del 2010

Quan s'acaben les vacances.

Quan s'acaben les vacances arriben les famoses depressions post vacances.

I es que ens cal agafar de nou el ritme diari que sovint ho associem a rutina i deixar darrera els dies de descans en els que hem destinat una gran part del temps a fer allò que més ens agrada, ve degust o estar amb aquells que més desitgem.

Son aquests primers dies en que un es proposa reptes i canvis a la vida que han d'anar per sobre de tot ben acompanyats de la reflexió i la pausa. Mesurar, si realment és allò el que volem o es tant sols el resultat d'establir reptes que trenquin aquesta suposada monotonia. 

Els canvis i reptes a la nostra vida no tenen per que ser descartables, però si que cal una acurada reflexió dels pros i contres, d'allò que ens aportarà i d'allò que haurem de sacrificar, de que ens cal  a nosaltres i com influeix en el nostre entorn,  com aquells que ens envolten els pot afectar i que aportarem nosaltres a canvi en aquesta convivència mútua en qualsevol dels entorns socials on ens movem (família, feina, amics...). Si estem be amb nosaltres mateixos també ho estarem amb el nostre entorn, sempre i quan aquests dos estiguin ben sintonitzats doncs en cas contrari l'únic que aconseguirem serà augmentar l'estat de frustració per no poder estar a tot arreu. Els projectes  que comporten un canvi a la nostra vida han d'estar molt ben plantejats amb aquells que convivim, es a dir els de casa, per  que possiblement es pot du a terme tot allò que un es proposi si tot està degudament consensuat, equilibrant totes les forces per que cap  membre de la família surti per sobre dels altres més beneficiat o perjudicat. No podem fer de les nostres necessitats un suplici pel nostre entorn al igual que el nostre entorn no pot fer de les nostres necessitats una frustració.

Quan s'inicia una nova activitat, projecta o tant sols establim un repte, cal aturar-nos el temps que calgui abans de fer el pas i saber quin és l'objectiu d'allò que volem portar a terme. Qualsevol projecta que iniciem comportarà canvis o despeses que sempre han d'anar seguides d'una conclusió i no te per que ser  sempre negativa si no la portem del tot a la seva fi o en treiem tot allò que pensàvem.

Les decisions importants a la nostra vida son la base de la nostra personalitat o dit d'una altre manera, cada cop que prenen una decisió ho fem en base a experiències vitals viscudes i de les conseqüències de les nostres noves decisions quelcom quedarà imprès en nosaltres i de ben segur influirà en properes decisions, per aquesta raó la reflexió davant un canvi no ha de ser per recordar els errors del passat, si no per aprendre d'aquests i sense por per que ha estat prèviament ben projectada, afrontant el que s'esdevingui com una part més del nostre desenvolupament vital.

Si els nostres errors formem la nostra personalitat els nostres encerts també.

Si quan tornem de vacances volem començar una col·lecció del que sigui ature-nos i  pensem si ens interessa més una de les moltes col·leccions que sortiran a la llibreria al setembre per que realment és allò el que desitgem o volem un tipus d'activitat (per exemple col·leccionar xapes de cava) per que ens serveixi d'excusa per poder establir una relació amb un conjunt de persones que ens permeti tenir un espai propi desvinculat de les "obligacions" diàries.

Practicar un esport, estudiar quelcom que sempre has desitjat, apuntar-te a ioga, tai-chi, formar part d'una comunitat virtual que comparteixis idees o inquietuds comuns, es en definitiva trobar motivacions que ens allunyin una mica d'aquesta "monotonia" que tant ens consta afrontar al setembre

I es que al igual que varem fer al començar les vacances un ha de ser un gran gestor de tots els recursos  i variables que s'ha de tenir en compte a l'hora d'afrontar les 24 hores del dia, sent conscient que gestor no vol dir generador i el temps és el que és i si no volem entrar en una altre frustració, cal saber escollir en base el temps que tenim per nosaltres per la feina, la família, els amics....

En fi, ara cal la teoria portar-la a la pràctica :))


2 comentaris:

  1. Ei company! A què t'has apuntat?? ;)
    Per la meva banda, la tornada de vacances es una tornada a la pau, a la meva controlada rutina d'entrenaments, àpats, regularització intestinal, etc.... Així que, d'una absurda i extranya forma, resulta no tan desagradable de com hauria de ser.... bitxo raro, oi?.

    ResponElimina
  2. no al contrari, això és tenir els papers clars i en quan apuntar-se, no m'he apuntat a res però aquests dies es normal trobar-se gent que es planteja de tot, la vida, l'existència...

    ResponElimina